AMD Ryzen 9-serie processors – Betaalbare CPU’s beoordelingen

kennis basis

door Perfecte tech-recensent

1 jaar geleden bijgewerkt

De AMD Ryzen 9-serie is voor degenen die op zoek zijn naar een processor die de beste combinatie van prestaties en zuinigheid heeft. De Ryzen-serie neemt vanuit prestatieperspectief de Intel Core i5-serie over. Dat betekent dat u meer waar voor uw geld krijgt en tegelijkertijd betere functies heeft.

Als het om prestaties gaat, komt de AMD Ryzen 9-serie overeen met de Core i5-serie van Intel. Daarom bieden we u de beste beoordelingen voor de AMD Ryzen CPU 9-serie die een hogere CPU-kloksnelheid biedt, waardoor een groter CPU-gebruik mogelijk is. De CPU-kosten zijn de duurste in de AMD Ryzen 9-serie, maar met een snellere CPU kun je een lager energieverbruik verwachten. Dit betekent dat er minder rekeningen moeten worden betaald.

De belangrijkste reden om deze processor te kopen is dat hij goedkoper is dan de andere in dezelfde prijsklasse. Als je de prijs vergelijkt met de AMD Ryzen 9-serie, is hij eigenlijk goedkoper dan de Intel Core i7-serie. Voor dat geld krijg je dus een processor die krachtiger is en minder stroom verbruikt.

Een van de geweldige dingen van de Ryzen-serie is dat deze uitstekend werkt met al je moederborden. U hoeft zich geen zorgen te maken over compatibiliteitsproblemen als u een van deze processors aanschaft. De chipsets die werken met de AMD Ryzen CPU zijn onder meer de ASRock Fatal1ty X99 Professional, de ASUS Prime X370-Pro, de Gigabyte X370GT3, de MSI X370 Gaming Pro Carbon en de MSI X370 XPOWER GAMING Titanium.

Deze moederborden bieden ondersteuning voor overklokken, samen met een automatische overklokfunctie en een technische ondersteuningsfunctie voor problemen. Dit zal een groot voordeel voor u zijn, aangezien er enkele dure modellen zijn die niet over de technische ondersteuningsfunctie beschikken.

Echter, de Intel-processors zijn niet zo gebruikelijk als AMD. Dus als je op zoek bent naar iets dat topprestaties kan leveren, en dat voor een redelijke prijs, dan is de Ryzen-serie iets voor jou.

Lees ook: Technische aanbiedingen

Specificaties

Merk AMD
CPU-fabrikant AMD
CPU-model Ryzen 9
CPU-aansluiting Contactdoos AM4
CPU snelheid 4,8 GHz
Aantal processoren 12
Secundaire cache 4MB
Cache grootte 70
Wattage 105 watt
Platform Linux, Windows

In de bovenstaande tabel staan ​​de specificaties voor de AMD Ryzen 9-processor. De processor is vervaardigd door AMD en heeft een CPU-snelheid van 4,8 GHz. Het maakt gebruik van de Socket AM4 CPU-socket en heeft 12 processors.

Hij heeft ook een secundaire cache van 4 MB en een cachegrootte van 70. De processor heeft een wattage van 105 watt en is compatibel met zowel Linux- als Windows-platforms.

Deze specificaties maken de AMD Ryzen 9-processor een uitstekende keuze voor iedereen die een krachtige CPU nodig heeft voor resource-intensieve taken zoals videoverwerking of gamen.

AMD Ryzen 9-serie processorrecensies

Prestaties van de AMD Ryzen 9

De prestaties van de AMD Ryzen 9-serie processors zijn ongeëvenaard. De processors worden geleverd met hoge kloksnelheden en zijn door het aantal cores en threads ideaal voor multitasking. Ze zijn perfect voor gamers die de nieuwste games willen spelen terwijl ze andere applicaties op de achtergrond draaien.

Qua benchmarks presteert de AMD Ryzen 9 5950X het best. Hij heeft 16 cores en 32 threads en is de snelste processor in de Ryzen 9-serie. De processor heeft een basiskloksnelheid van 3,4 GHz en een boostkloksnelheid tot 4,9 GHz. De processor heeft een TDP van 105 watt en is gebouwd op het 7nm-procesknooppunt.

Compatibiliteit

De AMD Ryzen 9-serie is compatibel met de nieuwste moederborden. Ze gebruiken de AM4-socket, dezelfde socket die werd gebruikt door de vorige Ryzen-processors. Dit betekent dat je kunt upgraden naar een Ryzen 9 processor zonder dat je je moederbord hoeft te vervangen.

De processors zijn ook compatibel met het nieuwste DDR4 RAM. Ze kunnen tot 128 GB RAM ondersteunen met een kloksnelheid tot 3200 MHz. Dit maakt de Ryzen 9-processors perfect voor contentmakers die met grote bestanden werken en veel geheugen nodig hebben.

RAM

RAM is bijvoorbeeld duurder. Omdat de Ryzen-serie echter een geïntegreerde grafische kaart heeft, neemt deze minder RAM in beslag dan de Intel Core i7-serie. Omdat u echter veel programma’s tegelijk zult gebruiken, moet dit worden gecompenseerd door de besparing op RAM en energieverbruik.

Geheugen kan duur zijn, maar het geheugen op deze processor is veel goedkoper dan de andere. Met dit in gedachten kun je profiteren van een zeer goedkope processor waarmee je op een hoger niveau kunt spelen. Niet alleen past het geheugen beter, maar het kost ook een stuk minder dan in het verleden.

Nu je het RAM-geheugen en de CPU samen hebt gezien, is het tijd om naar de processor te kijken. Hoewel je misschien denkt dat het nuttig kan zijn om een ​​geïntegreerde grafische kaart en CPU te hebben, kan de GPU alleen al kostbaar zijn. Bovendien maakt dit het systeem zwakker, omdat het niet tegelijkertijd andere programma’s kan ondersteunen.

Prijzen

Verbazingwekkend genoeg gaan deze processors je niet meer kosten dan de rest van de systemen die er zijn. AMD heeft samengewerkt met ASUS om de X370-PRO te creëren. Dit is een van de beste speelautomaten die er zijn, en met deze processors heb je een machine die zelfs deep learning kan uitvoeren.

De AMD Ryzen 9-serie is een geweldige keuze voor iedereen die het hoogste prestatieniveau wil bereiken, zonder al te veel geld uit te geven. Deze serie behoort tot de beste in de branche en behoort tot de beste processors die er zijn.

Een MD Ryzen 9-serie processor versus andere CPU

Als je op zoek bent naar energie-efficiëntie, dan is de AMD Ryzen 9-serie iets voor jou. Vergeleken met andere Ryzen CPU’s kun je verwachten dat je elektriciteit bespaart. Dat komt omdat het over een grote energie-efficiëntie beschikt. Meestal is het stroomverbruik lager dan bij CPU’s van andere merken.

F AQ’s

Welke serie is Ryzen 9?

De Ryzen 9 is een serie processors vervaardigd door AMD. Het is een high-end serie processors die is ontworpen voor gamers, contentmakers en andere gebruikers die veel rekenkracht nodig hebben. Deze serie beschikt over CPU’s met maximaal 16 cores en 32 threads, waardoor ze ideaal zijn voor multitasking en het uitvoeren van resource-intensieve applicaties.

Is AMD Ryzen 9 beter dan i7?

Over het algemeen bieden AMD Ryzen 9-processors doorgaans betere multi-threaded prestaties vanwege hun hogere core- en threadaantal, waardoor ze beter geschikt zijn voor taken die zware multitasking of parallelle verwerking vereisen. Intel i7-processors hebben daarentegen doorgaans hogere kloksnelheden, wat hen een voordeel kan geven bij single-threaded applicaties die afhankelijk zijn van de individuele kernprestaties van een CPU.

Hoeveel processors heeft Ryzen 9?

Het aantal processors of cores in een Ryzen 9-processor kan variëren afhankelijk van het specifieke model. Alle Ryzen 9-processors hebben echter minimaal 8 cores en 16 threads.

De Ryzen 9 5900X heeft bijvoorbeeld 12 cores en 24 threads, terwijl de Ryzen 9 5950X 16 cores en 32 threads heeft. Het aantal cores en threads in een Ryzen 9-processor neemt over het algemeen toe naarmate je hoger in de productlijn komt, waarbij duurdere modellen meer cores en threads hebben voor betere prestaties bij werklasten met veel threads.

Conclusie

AMD Ryzen 9-serie processors zijn een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare CPU met uitstekende multi-threading mogelijkheden en indrukwekkende prestaties.

Recensies en vergelijkingen kunnen u helpen bepalen welk Ryzen 9-model het beste bij u past, op basis van uw specifieke behoeften en budget. Over het geheel genomen zijn Ryzen 9-processors een solide keuze voor iedereen die de prestaties van zijn pc wil verbeteren zonder veel geld uit te geven.

Perfecte tech-recensent

Ik schrijf over pc-gaminghardware en technische gadgets voor gamers en professionals. Het is mijn missie om u te helpen bij het bouwen van geïndividualiseerde en unieke, krachtige pc’s voor uw speciale behoeften en budget.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Product en Prijsvergelijker
Logo