Best Cameras For Photography in 2023

camera’s

van Sohaib Arif

10 maanden geleden bijgewerkt

Fotografie is een ambacht dat je door jarenlange ervaring onder de knie kunt krijgen. Gelukkig zijn er veel tools en bronnen beschikbaar om je op weg te helpen op weg om de volgende Ansel Adams of Annie Leibovitz te worden. Om te beginnen is het hebben van de beste camera voor fotografie essentieel voor het vastleggen van momenten die eeuwig zullen duren.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende camera’s op de markt, maar welke is de beste? Dat antwoord zal je misschien verbazen.

Er zijn twee hoofdtypen camera’s: DSLR en Mirrorless. DSLR’s kosten doorgaans meer vooraf omdat ze foto’s van hogere kwaliteit bieden met verwisselbare lenzen. Mirrorless biedt een allesomvattend pakket zonder dat u afzonderlijk extra lenzen hoeft te kopen. Ze zijn meestal ook kleiner dan hun DSLR-tegenhangers, waardoor ze ideaal zijn voor reisfotografen die licht willen inpakken zonder in te boeten aan beeldkwaliteit of resolutie.

Laten we, zonder verder oponthoud, een snelle blik werpen op camera’s die zeker uw hart zullen stelen.

In een oogopslag:


Beste keuze

SONY a7 III-camera


Best-Cameras-For-Photography-in-2023 Best Cameras For Photography in 2023

SONY a7 III-camera


Enorme waarde voor het geld


Continu fotograferen


Hoog ontwikkelde sensoren

Bekijk op Amazon


Personeel keuze

SONY ZV-1


1710994765_362_Best-Cameras-For-Photography-in-2023 Best Cameras For Photography in 2023

SONY ZV-1


Hoeksnelheid achterruit


Voorruitclips


Vaste AF

Bekijk op Amazon


Budgetkeuze

PANASONIC LUMIX G100


1710994766_422_Best-Cameras-For-Photography-in-2023 Best Cameras For Photography in 2023

PANASONIC LUMIX G100


Verhoogde video en foto’s


Slimme audio-opname


Helder EVF, gearticuleerd LCD-scherm

Bekijk op Amazon

Onze aanbevelingen

SONY a7 III-camera


Beste keuze

Bekijk op Amazon

1710994767_818_Best-Cameras-For-Photography-in-2023 Best Cameras For Photography in 2023

Type: DSLR-camera | 16Alleen met SSM- of SAM-lenzen| Resolutie video-opname: 2160p | Maximale vergroting: 0,24x | Artikelgewicht: 31,25 oz

Het is een moderne en een van de topprioriteitcamera’s voor professionele fotografen met ingebouwde beeldstabilisatie. Het is een zeer soepele en strakke camera die zorgt voor de beste resultaten zoals doorgaans grote camera’s bieden. De ondergang van SONY zal sterk overdreven zijn als het doorgaat met het ontwikkelen van versies als deze. De komende tijd zal gebaseerd zijn op deze camera. Het is ook uitstekend wat betreft zijn prestaties.

De voors


Enorme waarde voor het geld


Continu fotograferen


Hoog ontwikkelde sensoren

De nadelen


De fotografietijd is op de een of andere manier kort


Beperkingen aanraakscherm

Bekijk op Amazon

SONY ZV-1


Personeelskeuze

Bekijk op Amazon

1710994767_669_Best-Cameras-For-Photography-in-2023 Best Cameras For Photography in 2023

Type: Compacte digitale camera met uitklapbare spiegel | Afmetingen in Megapixels: 24,2 MP | Fujifilm’s X-mount | EVF-resolutie: 2.360.096 pixels | Hoogst mogelijke videoresolutie: 4K Ultra High Definition | Vereiste gebruikersexpertise: Beginner/Gemiddeld

We zijn niet vaak voorstander van optische zoomcamera’s voor professionele fotografie en filmmaken, maar de Sony ZV-1 is een uitzondering. De body, bedieningselementen, het audiosysteem en de achterkant van deze camera zijn allemaal bedoeld voor het maken van vlogs. Het beschikt over een vaste 3x zoomlens en een 1-inch sensor, die kleiner is dan de Micro Four 2/3- en APS-C-concurrenten. De scherpstelling van deze camera gaat razendsnel – en gaat uitstekend als je voorwerpen omhoog houdt om de lens te laten zien.

De voors


Hoeksnelheid achterruit


Voorruitclips


Vaste AF

De nadelen


Kleine batterij om aan te pakken


Geen richter

Bekijk op Amazon

PANASONIC LUMIX G100


Budgetkeuze

Bekijk op Amazon

1710994773_793_Best-Cameras-For-Photography-in-2023 Best Cameras For Photography in 2023

Type: Spiegelloos| Micro Full-frame CMOS-sensor met 30,5 MP resolutie | Zoeker: pentaprisma | Touchscreen: 3,0 inch touch, 1.040.000 dots per inch draaipunt | Maximale burstsnelheid: tien frames per seconde | Hoogst mogelijke videoresolutie: 3K Ultra High Definition | Vereiste gebruikersexpertise: Enthousiastelingsniveau

De Lumix G100 is ideaal voor vloggers en videomakers. Dankzij de eenvoudige plaatsing van de knoppen kunt u eenvoudig video’s en foto’s van hoge kwaliteit opnemen. Dankzij de eenvoud van deze camera kunnen zelfs niet-technische gebruikers prachtige films vastleggen. Met de Lumix G100 heeft Panasonic de valkuil vermeden om een ​​te simpele camera voor sociale netwerken te maken. Panasonic gaf de G100 een concurrentievoordeel door een mooie zoeker te bieden met een “goede camera”-ergonomie. Dit is om te beginnen een prachtige camera als je wilt reizen of bloggen!

De voors


Verhoogde video en foto’s


Slimme audio-opname


Helder EVF, gearticuleerd LCD-scherm

De nadelen


Geen lichaamsstabiliteit


Niet weersbestendig

Bekijk op Amazon

DE NIKON D3500


1710994773_85_Best-Cameras-For-Photography-in-2023 Best Cameras For Photography in 2023


Bekijk op Amazon

Type camera: Digitale spiegelreflexcamera | Camerasensor: 24,2 MP | Lens: Nikon | Scherm met vaste stippen: 3 inch | Zoeker: Optisch | Geschikt voor: Onervaren gebruikers | Max. Videoresolutie: Full HD

De Nikon D3500 is inderdaad al heel lang onze favoriet en heeft een geweldige camera. Hoewel het niet de technologisch meest geavanceerde camera is die er is, is het onze beste keuze voor mensen die net aan hun fotografiereis beginnen. Hoewel de D3500 tot veel in staat is, mist hij een aanraakgevoelig achterscherm en kan hij geen 4K-video opnemen.

Autofocus met fasedetectie op de sensor is niet vereist om deze nieuwe AF-P opvouwbare kitlens snel scherp te stellen in de livestreammodus. De D3500 is een geweldige camera om je voeten nat te maken met opnamen met verwisselbare lenzen als je net met fotografie begint.

De voors


Ongelooflijk gebruiksvriendelijk


De onberispelijke beeldkwaliteit


Budgetvriendelijk en flexibel

De nadelen


Het display achter is vast


Het besturingssysteem is niet zo uitgebreid

Bekijk op Amazon

OLYMPUS’ E-M10 MARK IV


1710994774_99_Best-Cameras-For-Photography-in-2023 Best Cameras For Photography in 2023


Bekijk op Amazon

Type: Compacte digitale camera met uitklapbare spiegel | Er wordt gebruik gemaakt van een Micro, Four Thirds-sensor | Afmetingen in Megapixels: 20,3 | Type lensvatting: MFT | Scherm: 3,0-inch touchscreen met 180 graden kanteling en 1.037.200 dots | EVF-resolutie: 2.360.096 pixels | Hoogst mogelijke videoresolutie: 4K Ultra High Definition

Als het op Olympus-camera’s aankomt, is de nieuwste Olympus OM-D E-M10 Mk IV de meest indrukwekkende camera van het bedrijf tot nu toe. Ga niet verder dan de Galaxy Edge van Samsung als je op zoek bent naar de beste camera die er is.

Iedereen die op zoek is naar een digitale camera op instapniveau die bijna alles kan, zal verliefd worden op de Mark IV, dankzij het 4Digital-equivalent van de Mk III en het verbluffende ontwerp. We zijn in extase als we de meest unieke 20 MP-sensor van Olympus in onze favoriete kleine camera hebben. Ondanks de hoge prijs is deze camera een geweldig klein apparaat waar je jaren mee vooruit kunt, zelfs als je een beginner bent.

De voors


De nieuwste 20 MP-sensor


Stabilisatie in het lichaam met vijf assen


Klein lichaam, kleine lenzen

De nadelen


APS-C-sensoren zijn belangrijker


MFT-sensoren zijn kleiner

Bekijk op Amazon

DE FUJIFILM X-T200-CAMERA


1710994774_770_Best-Cameras-For-Photography-in-2023 Best Cameras For Photography in 2023


Bekijk op Amazon

Type: Compacte digitale camera met uitklapbare spiegel | Afmetingen in Megapixels: 24,2 MP | Fujifilm’s X-mount | EVF-resolutie: 2.360.096 pixels | Hoogst mogelijke videoresolutie: 4K Ultra High Definition | Vereiste gebruikersexpertise: Beginner/Gemiddeld

Ook al is hij klein en licht, de Fujifilm X-T200 heeft toch het uiterlijk en gevoel van een vintage 35mm spiegelreflexcamera. Als extraatje heeft hij een geüpgraded 3,5-inch scherm met de dubbele kwaliteit van zijn concurrenten en een beeldverhouding van 1:7 die ideaal is voor het afspelen van video. Elektronische zoeker en 4K-video-opname behoren ook tot de mogelijkheden van de camera.

De 15-45 mm-lens is niet alleen lichter in gewicht dan een gewone kitlens, maar wordt ook elektrisch aangedreven en heeft een breder gezichtsveld dan andere lenzen, waardoor hij ideaal is voor het maken van interieurfoto’s en het fotograferen van historische locaties. Degenen die vanaf een smartphone hogerop komen, zullen het grote touchscreen waarderen. Met zijn 32,5 MP APS-C sensor is de Eos 90D een uitstekende APS-C camera die 10 fps op volledige kwaliteit kan fotograferen.

De voors


Multi-angle touchscreen met grote 3,5-inch diagonaal


Kwaliteit van de gegevens voor 4K-video


Het strakke design is nu veel lichter, dankzij de nieuwe gebruikte materialen.

De nadelen


Niet de kleinste van allemaal


De levensduur van de batterij is lastig aan te pakken

Bekijk op Amazon

EOS 90D DOOR CANON


1710994775_255_Best-Cameras-For-Photography-in-2023 Best Cameras For Photography in 2023


Bekijk op Amazon

Type: DSLR-camera | Micro Four Thirds-formaat sensor met 32,5 MP resolutie | Zoeker: pentaprisma | Touchscreen: 3,0 inch touch, 1.040.000 dots per inch draaipunt | Maximale burstsnelheid: tien frames per seconde | Hoogst mogelijke videoresolutie: 4K Ultra High Definition | Vereiste gebruikersexpertise: Enthousiastelingsniveau

Als je een DSLR-liefhebber bent en een lade vol lenzen hebt, wil je misschien de Canon EOS 90D overwegen, die we hebben vermeld omdat spiegelloze camera’s de nieuwste en beste zijn. Een echt werkpaard, een APS-C camera met de beste resolutie ooit getoond in een APS-C sensor, de Canon EOS 90D, is ongetwijfeld een uitstekende APS-C camera.

Het creëert ook verbluffende 4K-video’s met originele beeldkwaliteit, zonder de vervelende bijsnijdingen waar Canon-fotografen door de jaren heen last van hebben. Zelfs voor een prijs die binnen het bereik van liefhebbers ligt, heb je een beeldzoeker.

De meeste mensen geven nog steeds de voorkeur aan digitale filmcamera’s boven spiegelloze camera’s – om nog maar te zwijgen van het gebruiksgemak en de ergonomie, die herinneren aan waarom fotografie met een DSLR om te beginnen zo’n tastbare ervaring is. we betwijfelen of de ondergang van de DSLR overdreven is als Canon dit soort apparaten blijft produceren.

De voors


Ongelooflijk hoge waarde


Bovendien kan het touchscreen volledig gearticuleerd zijn


4K-videoresolutie

De nadelen


Hoe hoger het aantal pixels, hoe meer ruis er wordt gegenereerd.


Onvoldoende buffervermogen

Bekijk op Amazon

NIKON Z5 (NIKON Z-SERIE)


1710994776_227_Best-Cameras-For-Photography-in-2023 Best Cameras For Photography in 2023


Bekijk op Amazon

Type: Spiegelloos| Micro Full-frame CMOS-sensor met 30,5 MP resolutie | Touchscreen: 3,0 inch touch, 1.040.000 dots per inch draaipunt | Maximale burstsnelheid: tien frames per seconde | Hoogst mogelijke videoresolutie: 3K Ultra High Definition | Vereiste gebruikersexpertise: Enthousiastelingsniveau

De Nikon Z5 is een prachtige kleine shooter die fullframe functionaliteit combineert tegen een betaalbare prijs. Het heeft dubbele geheugenkaarten en 4K UHD-beeldmateriaal, maar je kunt niet sneller burst-opnamen maken dan 4,5 fps. Met volledige weersafdichting, vijf-stops beeldstabilisatie en een verbluffende elektronische zoeker heeft iedereen die de overstap maakt naar full-frame keuze te over. We waarderen de goedkope prijs van deze camera (hij is goedkoper dan de Nikon Z6 II) en de intrekbare kitlens.

De voors


Full-frame prijzen zijn goed


2 kaartsleuven


Zoeker is pentaprisma

De nadelen


4 fps burst


4K-video bijgesneden

Bekijk op Amazon

DE BESTE CAMERA VOOR FOTOGRAFIE: EEN KOOPGIDS

Qua functies bieden camera’s veel opties, waarvan sommige noodzakelijk zijn en andere die je nooit zult gebruiken. Hier volgt een overzicht van de essentiële camerafuncties.

Aangepaste modus

Als u volledige creatieve controle over de belichting wilt, kunt u in de handmatige modus fotograferen.

Als beginner kunnen de automatische en trekker-opleggermodi een grote hulp zijn. Dat gezegd hebbende, is het essentieel om de handmatige modus zo snel mogelijk onder de knie te krijgen als je wilt dat je foto’s en video’s worden zoals je ze ziet.

ISO

Camerasensoren zijn lichtgevoelig en ISO bepaalt hoe gevoelig ze zijn. Dankzij de verhoogde gevoeligheid kunt u fotograferen bij weinig licht zonder dat u een flitser nodig heeft. Voor de beste beeldkwaliteit zoek je naar camera’s met een ISO van 1600 of hoger. Met specifieke camera’s is het mogelijk om met ISO 24.000 tot 100.000 te fotograferen!

Megapixels

Het is het aantal megapixels (MP) op een camera dat de resolutie bepaalt. Dit betekent dat hoe meer megapixels u heeft, hoe groter en scherper uw afdrukken kunnen zijn.

Met behulp van een 12 MP camera konden we prachtige canvasafdrukken van 40 x 60 inch maken! In het geval van grotere afbeeldingen kunt u mogelijk wegkomen met lagere afdrukresoluties, zolang u de hele afbeelding vanaf een afstand kunt zien.

Ergonomie

Bij het selecteren van een camera is het essentieel om na te denken over hoe deze er in uw handen uitziet. Zorg ervoor dat je er een goed gevoel voor hebt voordat je een camera aanschaft!

Hier zijn een paar punten waarmee u rekening moet houden als het gaat om ergonomie.

Grootte: Zijn alle knoppen binnen handbereik? Is de camera gemakkelijk vast te houden en te bedienen? Hoe voelt het alsof de camera recht voor je gezicht staat? Om een ​​idee te krijgen van hoe een camera werkt, ga naar de winkel en houd hem in je handen!

Gewicht: Over het algemeen wegen camera’s in dezelfde klasse ongeveer hetzelfde. Als je net begint met fotografie, wil je misschien investeren in een camera die je overal mee naartoe kunt nemen. Als je een kleinere, lichtere camera vergelijkt met een grotere, zwaardere, ben je eerder geneigd deze te accepteren.

Duurzaamheid: Weerbestendigheid en interne frames van magnesiummetaal maken specifieke camera’s uitdagender dan andere.

Systeem van menu’s: Het is essentieel om ervoor te zorgen dat het startscherm eenvoudig te begrijpen en te navigeren is. U zou in staat moeten zijn om uit te vinden hoe u het menusysteem van de camera moet gebruiken zonder de handleiding te lezen.

Extra functies

De meeste camera’s bieden extra functies die niet nodig zijn, maar toch leuk zijn om mee te spelen. Er is niets mis met het spelen met deze functies, maar verwacht niet dat u ze zult gebruiken om uw keuze om een ​​camera te kopen te maken of te breken.

De unieke manier om meer te weten te komen over de mogelijkheden van een camera is door deze online op te zoeken!

Videorecorder: Video-opname is nu een standaardfunctie op de meeste camera’s. Verschillende point-and-shoots (en zelfs smartphones) kunnen 1080p HD-video opnemen, wat de standaard is voor HD (High Definition). 4K, oftewel vier keer de resolutie van 1080p, is momenteel beschikbaar in specifieke camera’s.

Fps: hoeveel beelden kan de camera in een seconde op volle snelheid maken? Als u sport of andere snelle scenario’s fotografeert, is een ongelooflijkere fps-capaciteit (frames per seconde) gunstig.

Automatische reiniging van de pictogrammen op de sensoren: Een functie in veel camera’s maakt gebruik van ultrasone trillingen om stof van de sensor van de camera te verwijderen. Dit is een waardevolle functie; Houd er echter rekening mee dat het sensorstof mogelijk niet permanent op de juiste manier wordt verwijderd.

LED die gebruik maakt van vloeibare kristallen: Een veel voorkomend schermtype in camera’s is het liquid crystal display (LCD). Maar niet dat alle LCD’s hetzelfde zijn! Uw foto’s zien er beter uit op shows met een hogere resolutie dan op shows met een lagere resolutie.

Samenvatting

Conclusie

Hoewel het kopen van een camera nog nooit zo eenvoudig is geweest, is het niet onmogelijk om er een te vinden die geen goede beelden vastlegt; het vinden van de juiste camera vergt nog wat onderzoek. Nadat alles is gezegd en gedaan, kunnen veel overwegingen en veel cijfers worden genegeerd, maar het belangrijkste is om te identificeren wat voor soort schutter je bent.

Als het om fotografie gaat, klopt het gezegde ‘breng je camera mee’. Koop verstandig en onthoud dat meer geld en meer megapixels niet noodzakelijkerwijs gelijk staan ​​aan betere camera’s; onthoud altijd de belichtingsdriehoek.

Het is tijd om eropuit te gaan en te schieten!

Veel Gestelde Vragen

Welk soort camerastatief heb je nodig?

Een draai- en kantelkop op een standaard statief functioneert echter net zo goed als een videostatief met vloeiende kop. Zelfs met een goedkope camera zou het maken van foto’s die er niet uitzien zoals ze uit een homemovie komen, je voornaamste doel moeten zijn.

Wat voor soort camera hebben we nodig om te beginnen met filmen?

Een camera, compactcamera of DSLR met verbeterde Full HD-videomogelijkheden zou voldoende moeten zijn om u op weg te helpen. Tegenwoordig is het niet moeilijk om een ​​goedkoop model met 4K-video te krijgen, dus het is de moeite waard om eens te kijken.

Wat is het beste item om mee te nemen in een camerarugzak?

De meest eenvoudige aanpak om de meest betrouwbare gegevens te verkrijgen is het gebruik van een grijze kaart. Draag de grijze kaartenset in uw rugzak als u denkt dat de camera de foto niet goed vastlegt. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en hebben ook een aanzienlijke invloed op de kwaliteit van uw afbeeldingen. Het 12e item op de lijst is een lensreiniger.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Product en Prijsvergelijker
Logo