Beste ASUS-gaminglaptops 2023 (recensies)

kennis basis

door Perfecte tech-recensent

1 jaar geleden bijgewerkt

Fabrikanten produceren elk jaar veel uitstekende gaming-laptops, maar geen van hen produceert ze met dezelfde kwaliteit en constructie als ASUS. Naast hun gespecialiseerde Republic of Gamers-lijn zorgt het bedrijf er ook voor dat elke laptop, ongeacht het gebruik ervan, is geoptimaliseerd voor gaming. Vandaag vermelden we er vier beste ASUS-gaminglaptops van 2023.

Asus TUF A15

Gaming-laptops hebben specificaties nodig die zo hoog zijn dat hun prijsklasse meestal boven de $ 2.000 uitkomt. Maar niet de Asus TUF A15. Of je hem nu nodig hebt voor grafisch ontwerp, multimediabewerking of gamen, deze laptop biedt het geweldige prestaties en batterijduur voor iets minder dan $ 1.200. Het wordt al geleverd met een NVIDIA GTX GPU, de beste in de branche, en een i7-processor.

Het ondersteunt ook vernieuwingsfrequenties van 144 Hz, zodat je zonder vertraging FPS-games kunt spelen. Het is niet de beste laptop die er is qua graphics en snelheid, maar omdat hij minder bronnen gebruikt, verbruikt hij ook minder stroom. Hierdoor gaat hij urenlang mee zonder opladen.

Asus Strix Litteken 15

De Asus Strix Scar 15 heeft vergelijkbare specificaties als een gaming pc. Naast de nieuwste NVIDIA GTX GPU ondersteunt deze ook een 1080p IPS-scherm voor de best mogelijke beelden. Als je het nog niet wist: laptops zijn meestal verkrijgbaar in twee monitortypen: TN en IPS.

TN-laptops hebben hoge verversingsfrequenties en weergavesnelheden, maar een bijna vervaagd kleurenscherm. IPS daarentegen heeft een bijna 100% nauwkeurige kleurenweergave, maar offert dit meestal op voor trage processors. Fabrikanten van de Asus Strix Scar 15 gebruikten omgevingsverlichtingstechnieken een IPS-monitor ontwikkelen die een responstijd van 3 ms kan halen. Competitieve eSports-spelers zullen geen betere specificaties vinden.

ZenBook Pro Duo

Als je veel games met hoge resolutie en adembenemende graphics speelt, zoals The Witcher 3, dan kun je niet fout gaan met de ZenBook Pro Duo. Deze laptop heeft niet alleen één maar twee 4K-schermen waarmee je van je game kunt genieten en iets anders op de achtergrond kunt laten draaien. Voor complexe ontwerpen zoals de ZenBook Pro Duo, Er moesten 3D-componentlichamen worden gemaakt in een footprintbibliotheek om de nauwkeurigheid ervan tijdens de montage te garanderen.

De dubbele 4K-touchscreens van de laptop maken gebruik van de nieuwste computertechnologie, dus hij is iets duurder dan andere modellen op deze lijst. Aan de andere kant zal hij, samen met de ingebouwde SSD en i9-processor, zeker het geld waard zijn.

Asus Zephyrus G14

Als je het type gebruiker bent dat een laptop wil voor andere dingen dan gamen zonder de gamespecificaties te verliezen, dan is de Asus Zephyrus G14 misschien meer iets voor jou. Het is voor bijna alles gebouwd, van programmeren tot multimediabewerking. Bovendien maakt het dunne en lichte chassis hem ongelooflijk draagbaar, ondanks de zware hardware.

In tegenstelling tot de meeste gaminglaptops wordt deze geleverd met een AMD Ryzen-processor. Dit betekent dat, hoewel je de prestaties van de laptop niet kunt overklokken, de Asus Zephyrus G14 kan tegelijkertijd meer applicaties draaien. Nogmaals, voor gamen maakt het niet zoveel uit, maar als je voor je werk veel vensters en software moet openen, is dit een van de beste opties op de markt.

Conclusie

Concluderend: ASUS is een merk dat synoniem staat voor kwaliteit en prestaties als het gaat om gaming-laptops. Hun assortiment laptops is enorm en komt tegemoet aan de behoeften van elke gamer, of het nu een casual speler of een professionele gamer is. Met functies zoals krachtige processors, hoge verversingsfrequenties en geavanceerde koelsystemen leveren ASUS-gaminglaptops uitzonderlijke prestaties en een meeslepende game-ervaring.

Van de slanke en slanke ROG Zephyrus S GX701 tot de robuuste en stevige TUF A15, er is een ASUS-gaminglaptop voor iedereen. Dus als u uw game-ervaring naar een hoger niveau wilt tillen, is een ASUS-gaminglaptop ongetwijfeld een waardevolle investering.

Perfecte tech-recensent

Ik schrijf over pc-gaminghardware en technische gadgets voor gamers en professionals. Het is mijn missie om u te helpen bij het bouwen van geïndividualiseerde en unieke, krachtige pc’s voor uw speciale behoeften en budget.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Product en Prijsvergelijker
Logo