Een back-up maken van de HTC One X

Bent u ooit al uw gegevens op uw telefoon kwijtgeraakt? Misschien kwam het omdat je hem liet vallen en het scherm kapot ging, of misschien vergat je gewoon een back-up te maken.

Als je een HTC One x-gebruiker bent, heb ik goed nieuws: een manier om een ​​back-up van je telefoon te maken is eenvoudig en duurt niet lang. Dus zonder verder oponthoud, laten we aan de slag gaan!

In dit bericht wordt uitgelegd hoe je een back-up maakt van je HTC One x. Het is mogelijk om dit op een paar verschillende manieren te doen, maar we zullen ons concentreren op één specifieke methode die zowel snel als betrouwbaar is.

Houd er rekening mee dat het maken van een back-up van uw gegevens essentieel is als u dat wilt houd uw informatie veilig als er iets met uw telefoon gebeurt. Dus met dat gezegd, laten we aan de slag gaan!

Hoe maak je een back-up van de HTC One X?

Als je een HTC One x-gebruiker bent, zijn er een paar verschillende manieren om een ​​back-up van je telefoon te maken.

Een-back-up-maken-van-de-HTC-One-X Een back-up maken van de HTC One X

Hierna worden de twee meest voorkomende methoden besproken:

Methode 1: Een pc of Mac gebruiken

De eerste methode is om een ​​computer te gebruiken om een ​​back-up van uw telefoon te maken. Je kunt het op deze manier doen, en het duurt niet erg lang. Het enige dat u hoeft te doen, is de genoemde stappen te volgen:

Stap 1:

De eerste stap is om uw telefoon via een USB-kabel op uw computer aan te sluiten. Eenmaal verbonden, zou u een melding op uw telefoon moeten zien waarin u wordt gevraagd wat voor soort verbinding u wilt. Selecteer ‘Bestandsoverdracht’ en klik vervolgens op ‘OK’.

Stap 2:

Open vervolgens Verkenner op uw computer en zoek naar de naam van uw telefoon in de lijst met apparaten. Zodra u het hebt gevonden, dubbelklikt u erop om het te openen.

Stap 3:

Nu zou u alle mappen op uw telefoon moeten zien. De map waarin we geïnteresseerd zijn, is de map “DCIM”. Hier worden alle foto’s en video’s op uw telefoon opgeslagen. Dubbelklik erop om deze te openen.

Stap 4:

Het zou nu mogelijk moeten zijn om alle foto’s en video’s op je telefoon te bekijken. Als alternatief kunt u ervoor kiezen om ze allemaal te kopiëren of te kopiëren, of u kunt ervoor kiezen om alleen bepaalde bestanden te kopiëren. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, klikt u op de knop ‘Kopiëren’.

Stap 5:

Nu moet u de bestanden in een map op uw computer plakken. U kunt hiervoor een nieuwe map aanmaken of een bestaande map gebruiken. Zodra je dat hebt gedaan, klik je op de knop “Plakken” en de overdracht begint.

Stap6:

De overdracht is voltooid zodra u uw telefoon van uw computer hebt losgekoppeld. U zou nu een kopie moeten hebben van de foto’s en video’s op uw telefoon.

Methode 2: Google Drive gebruiken

1715732719_324_Een-back-up-maken-van-de-HTC-One-X Een back-up maken van de HTC One X

De tweede methode is gebruiken Google Drive om een ​​back-up van uw telefoon te maken. Het is een goede optie als u geen computer heeft of uw gegevens in de cloud wilt bewaren. Bovendien is het vermeldenswaard dat deze methode een back-up maakt van andere gegevenstypen, zoals contacten, app-gegevens en meer. Om deze methode te gebruiken, moet je het volgende doen:

Stap 1:

Open eerst de Google Drive-app op uw telefoon. Je kunt het gratis downloaden via de Play Store als je het niet hebt geïnstalleerd.

Stap 2:

Aan de linkerkant van het scherm. Selecteer ‘Instellingen’ in het menu dat verschijnt.

Stap 3:

Selecteer ‘Back-up en reset’ in het instellingenmenu.

Stap 4:

Tik in het gedeelte ‘Back-upaccount’ op het account dat u wilt gebruiken voor back-ups. Als u geen Google-account op uw telefoon heeft, moet u dat eerst doen.

Stap 5:

1715732720_179_Een-back-up-maken-van-de-HTC-One-X Een back-up maken van de HTC One X

Nadat u een account heeft geselecteerd, zorgt u ervoor dat de schakelaar ‘Back-up van mijn gegevens’ is ingeschakeld. Bovendien kunt u kiezen hoe vaak er een back-up van uw gegevens wordt gemaakt door op de optie “Back-upfrequentie” te tikken.

Stap6:

Door op de knop “Terug” te drukken, keert u terug naar het hoofdmenu. Er wordt nu automatisch een back-up van uw gegevens gemaakt in uw Google-account.

Conclusie:

Dit zijn de twee meest gebruikelijke methoden voor het maken van een back-up van je HTC One x. Zoals u kunt zien, zijn beide relatief eenvoudig en nemen ze slechts een paar minuten in beslag. Er zijn echter ook andere manieren om dit te doen.

U kunt bijvoorbeeld een app of service van derden gebruiken, zoals Dropbox of Carbonite. Als alternatief kunt u de ingebouwde back-up op uw telefoon gebruiken (indien aanwezig). Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen welke methode het beste bij je past. We hopen dat u deze gids nuttig vindt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Product en Prijsvergelijker
Logo