Waarom zijn mechanische toetsenborden zo duur?

Het draait nu allemaal om mechanische toetsenborden. Ze zijn populair onder gamers, programmeurs en andere computergebruikers vanwege hun snelle responstijd en voelbare feedback.

Maar één vraag komt vaak naar voren: waarom zijn mechanische toetsenborden zo duur? IBM vond begin jaren tachtig voor het eerst mechanische toetsenborden uit vanwege hun knikveerontwerp.

Waarom-zijn-mechanische-toetsenborden-zo-duur Waarom zijn mechanische toetsenborden zo duur?

Dit ontwerp maakt gebruik van een metalen veer die breekt onder druk en zorgt voor tactiele en auditieve feedback. De schakelaars hebben ook een levensduur van meer dan 50 miljoen toetsaanslagen, wat aanzienlijk hoger is dan die van de meeste membraantoetsenborden.

In dit bericht kijken we naar wat mechanische toetsenborden zo geweldig maakt en onderzoeken we waarom ze doorgaans duurder zijn dan traditionele toetsenborden. We zullen ook enkele budgetvriendelijke opties bespreken voor degenen die een mechanisch toetsenbord willen bemachtigen zonder veel geld uit te geven. Blijf kijken!

Wat is precies een mechanisch toetsenbord?

Een mechanisch toetsenbord is een computertoetsenbord dat voor elke toets afzonderlijke mechanische schakelaars gebruikt. Deze schakelaars bieden unieke tactiele en auditieve feedback wanneer ze worden ingedrukt, wat veel gebruikers bevredigender vinden dan de standaard membraantoetsen die op de meeste toetsenborden te vinden zijn.

Bovendien zijn mechanische toetsenborden duurzamer dan hun goedkopere tegenhangers, waardoor ze populair zijn bij gamers en andere zware computergebruikers.

1715243639_372_Waarom-zijn-mechanische-toetsenborden-zo-duur Waarom zijn mechanische toetsenborden zo duur?

Hoewel mechanische toetsenborden al tientallen jaren bestaan, zijn ze pas de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen.

Een deel hiervan kan worden toegeschreven aan eSports, toen professionele gamers toetsenborden begonnen te eisen die hen een concurrentievoordeel konden geven. Mechanische toetsenborden bieden veel gebruikers ook een bevredigendere typervaring, wat leidt tot hun groeiende populariteit onder niet-gamers.

Waarom zijn mechanische toetsenborden zo duur in vergelijking met andere toetsenborden?

Hieronder volgen de verschillen tussen een mechanisch toetsenbord en een normaal toetsenbord:

Schakelaars:

Mechanische toetsenborden gebruiken fysieke schakelaars onder elke toets om een ​​toetsaanslag te registreren. Deze schakelaars zijn er in verschillende uitvoeringen, maar de meest voorkomende zijn Cherry MX-schakelaars.

Deze schakelaars zijn verkrijgbaar in verschillende ‘smaken’, waarbij elke smaak een unieke typervaring biedt. Cherry MX Reds zijn bijvoorbeeld soepel en lineair, terwijl Cherry MX Browns tactiel en stil zijn.

De meeste membraantoetsenborden gebruiken daarentegen een enkel stuk rubberachtig materiaal om toetsaanslagen te registreren. Dit materiaal kan na verloop van tijd verslijten, wat leidt tot een minder bevredigende typervaring. Daarom zijn ze duurder dan andere toetsenborden.

Bouwkwaliteit:

Mechanische toetsenborden zijn ook gebouwd volgens hogere normen dan de meeste membraantoetsenborden. Het is duidelijk zichtbaar in de gebruikte materialen en het algehele ontwerp en de constructie van het toetsenbord.

1715243639_612_Waarom-zijn-mechanische-toetsenborden-zo-duur Waarom zijn mechanische toetsenborden zo duur?

Veel mechanische toetsenborden gebruiken bijvoorbeeld een stalen achterplaat om de stevigheid te vergroten en te voorkomen dat de toetsen wiebelen. Ze gebruiken ook vaak kunststoffen en metalen van hogere kwaliteit voor de behuizing en toetsdoppen. Als gevolg hiervan zijn mechanische toetsenborden doorgaans zwaarder en duurzamer dan hun membraan-tegenhangers.

Aanpasbaarheid:

Mechanische toetsenborden zijn in hoge mate aanpasbaar. Gebruikers kunnen de toetsen, schakelaars en zelfs de hele behuizing verwisselen om een ​​perfect toetsenbord voor hun behoeften te creëren. Het is simpelweg onmogelijk om dit detailniveau aan te passen met membraantoetsenborden.

Tactiele feedback:

Een van de belangrijkste voordelen van mechanische toetsenborden is hun voelbare feedback. Wanneer een toets wordt ingedrukt, wordt de schakelaar geactiveerd en biedt weerstand voordat deze het dieptepunt bereikt.

Deze weerstand, samen met de hoorbare “klik” van de knop, laat de gebruiker weten dat de toetsaanslag is geregistreerd. Deze feedback is afwezig op de meeste membraantoetsenborden, waardoor ze minder responsief kunnen aanvoelen.

Bedieningskracht:

De bedieningskracht is de energie die nodig is om een ​​toets in te drukken en een toetsaanslag te registreren. Op mechanische toetsenborden wordt deze kracht bepaald door het type schakelaar. Cherry MX Reds hebben bijvoorbeeld een lage bedieningskracht, terwijl Cherry MX Blacks een hogere bedieningskracht hebben.

1715243640_269_Waarom-zijn-mechanische-toetsenborden-zo-duur Waarom zijn mechanische toetsenborden zo duur?

Hiermee kunnen gebruikers hun toetsenborden aanpassen aan hun voorkeuren. Membraantoetsenborden hebben daarentegen doorgaans één enkele bedieningskracht die u niet kunt wijzigen.

Sleutel reizen:

De reisduur van een toets is de tijd die nodig is om een ​​toets in te drukken voordat deze wordt geregistreerd. Mechanische schakelaars zorgen voor een specifieke sleutelafstand tussen 2 en 4 millimeter. Het geeft gebruikers een consistente typervaring, van controller tot switch. Membraansleutels hebben daarentegen vaak geen.

Conclusie:

Dus waarom zijn mechanische toetsenborden zo duur? Er zijn verschillende redenen: de schakelaars, bouwkwaliteit, aanpasbaarheid, voelbare feedback, bedieningskracht en toetsbewegingen. Deze factoren zorgen ervoor dat mechanische toetsenborden een betere typervaring bieden dan membraantoetsenborden. Ze verhogen echter ook de kosten. Mechanische toetsenborden zijn zeker de kosten waard als het gaat om wat extra uitgeven voor een toetsenbord van topkwaliteit. Via dit artikel willen we u helpen het probleem op te lossen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Product en Prijsvergelijker
Logo