Wat is anti-aliasing? [ Ultimate Guide ]

Mensen die niet bekend zijn met PC-gaming en de vele grafische instellingen in de optiemenu’s van bijna elk PC-spel die nogal verwarrend lijken, vragen zich misschien af ​​waar anti-aliasing over gaat.

Hieronder geven we een gedetailleerde uitleg over anti-aliasing. We geven een overzicht van de meest bewonderde technieken die je in 2021 wilt ervaren en met een aantal tips helpen we je te beslissen welke je moet kiezen voor een geweldige game-ervaring.

Wat doet Anti Aliasing?

Wat-is-anti-aliasing-Ultimate-Guide Wat is anti-aliasing? [ Ultimate Guide ]

Zoals we allemaal weten, bestaat ons display uit pixels. Dit zijn de kleinste elementen van alle digitale afbeeldingen, en aan de andere kant hebben moderne tv’s en geavanceerde computermonitoren hoge resoluties die[miljoenpixelsbevattenwatnogsteedsrechthoekigisHetbetekentdatwanneerwerondevormenophetschermzienheteenbelofteisomwatonregelmatigeenruwerandentezienbijvoorbeeldaliasing[oimtmillionofpixelsthatisstillrectangularItmeansthatwhenweseeroundshapesonthescreenitisavowtoseesomeirregularandroughedgesforexamplealiasing

Er wordt gezegd dat anti-aliasing er hard aan werkt om aliasing zoveel mogelijk te verminderen door verschillende anti-aliasingtechnieken te gebruiken.

We hebben een aantal foto’s gebruikt van Indiase stockfoto’s.

Soorten anti-aliasing

In dit jaar 2021 zijn er weinig acceptabele technieken en sommige zijn ongelooflijk prominent dan andere. In de onderstaande paragrafen geven we u een korte beschrijving van de anti-aliasingtechnieken waar u mogelijk naar op zoek bent.

MSAA

Deze afkorting MSAA staat voor “multisampling Anti Aliasing” en is een van de meest voorkomende typen die doorgaans de beste balans tussen prestaties en visuele getrouwheid bereiken. Dit type anti-aliasing neemt meerdere samples van twee of meer aangrenzende pixels om een ​​afbeelding met een hogere getrouwheid te produceren. Hoe meer samples er worden gebruikt, hoe beter de afbeelding eruit zal zien. Het gebruik van meer samples vereist echter automatisch extra GPU-vermogen en deze techniek kan doorgaans twee, vier of acht samples gebruiken.

Bovendien hebben we ook (enhanced quality anti aliasing) EQAA en (coverage sampling anti aliasing) CSAA. Dit zijn de evoluties van niemand minder dan NVIDIA en AMD, en dit zijn beide multisamplingtechnieken die resultaten creëren die vergelijkbaar zijn met MSAA en energieker werken zonder zoveel moeite in de hardware te steken.

SSAA

SSAA staat voor “supersampling anti aliasing” en is een van de meest basale en populairste anti-aliasingtechnieken die je tegen zult komen. SSAA manifesteert het spel voornamelijk op een hoge resolutie en comprimeert het vervolgens om een ​​helderder, scherper beeld te bieden door verschillende downsamplingmotieven te gebruiken.

Over het algemeen kan het het beste resultaat opleveren als het gaat om het verminderen van aliasing. Toch levert het een grote prestatiewinst op die de prestaties van veel GPU’s verstandig kan beperken, het is iets dat een foute keuze is met zwakkere grafische kaarten.

FXAA

FXAA afgekort voor “fast approximative anti aliasing”, was de creatie van NVIDIA en staat bekend als de beste anti-aliasing techniek voor low-end pc’s. De reden is dat het minder vraagt ​​van de GPU, want wanneer het op het scherm verschijnt, wordt het 2D-beeld gladgestreken in plaats van rekening te houden met de 3D-geometrie van de in-game modellen.

Het nadeel is dat de texturen en randen enigszins wazig kunnen worden. Dit is niet acceptabel in vergelijking met de aantrekkelijke en scherpere beelden die MSAA en SSAA produceren.

MLAA

MLAA afgekort voor “morfologische anti-aliasing”, is een techniek die ook niet erg veeleisend en acceptabel is op hardware door de mensen omdat het, net als FXAA, een post-processing techniek wordt genoemd die alleen de ongelijke en gebroken randen uit de afbeelding kan verwijderen door pixels te mengen en de afbeelding onscherp te maken.

Meestal is het nabewerkingsfilteren dat de grenzen in de nieuwe afbeelding beperkt en vervolgens patronen in deze soorten vindt.

SMAA

Zoals MLAA, SMAA staat voor (subpixel morphological anti aliasing) is een vergelijkbare post-processing techniek die werkt en functioneert als elkaar. Het belangrijkste en bewonderde pluspunt is dat het het mistige effect vermindert dat een veelvoorkomend nadeel is van de twee hierboven genoemde methoden.

TXAA

Een andere techniek is TXAA betekent temporal anti aliasing. Het werd ook geïntroduceerd door Nvidia en het is een zeer gecompliceerde en unieke anti aliasing methode die diverse AA methoden gebruikt om zowel ongelijke gekartelde randen als temporal aliasing te behandelen door de beweging vloeiend te maken.

Bovendien is het erg veeleisend in de hardwarewereld, maar het zal in 2021 niet door veel games worden gebruikt.

DLSS

Het laatste maar zeker niet het minste is DLSS afgekort voor “deep learning super-sampling”, het werd ook uitgevonden door het merk NVIDIA en kan direct werken voor Volta en Turing-gebaseerde GPU’s, omdat we weten dat het afhankelijk is van de Tensor-kern die alleen de implementatie in die twee architecturen heeft.

DLSS maakt gebruik van gedetailleerde leermodellen die zijn gebouwd op een NVIDIA-supercomputer. Hierdoor kan de GPU een scherper, nauwkeuriger beeld initiëren en dit upgraden naar een high-end resolutie met behulp van de eerder genoemde Tensor-cores.

Welke Anti-Aliasing techniek moet je gebruiken?

1725928506_277_Wat-is-anti-aliasing-Ultimate-Guide Wat is anti-aliasing? [ Ultimate Guide ]

Nu zijn we hier om te beslissen welke anti-aliasingtechniek het beste is en op een gebruiksvriendelijke manier beter werkt.

Over het algemeen is anti-aliasing een proces dat het wazige scherm opschoont en u een beter beeld geeft terwijl u een game speelt of uw andere werk doet. We zullen nu onderscheid maken tussen de technieken om uw mening duidelijker te maken. De FXAA, MLAA en SMAA zijn de methoden die afhankelijk zijn van nabewerking, wat het beste is voor low-end en mid-scale builds omdat ze aliasing kunnen verminderen zonder zoveel moeite in de hardware te steken.

Daarnaast is er, zoals eerder vermeld, vaak sprake van enige vervaging en waas, waardoor het er niet goed uitziet vergeleken met de supersamplingmethode en de multisamplingmethode, die een scherper beeld opleveren.

Dat gezegd hebbende, MSAA en SSAA creëren een high-class image dat helderder en meer vision-full is, maar ze hebben ook veel GPU-verwerkingskracht nodig. En uiteindelijk resulteert dit in een waarneembare frame per seconde (FPS) daling die het gameplay-avontuur gemakkelijk minder leuk en onderhoudend kan maken op zwakkere pc’s.

Dit betekent echter niet dat sommige technieken nuttig zijn en andere niet. Technieken als EQAA, CSAA en DLSS kunnen alleen worden gebruikt in games die deze technieken ondersteunen en waarmee men bekend is.

De keuze is aan jou, welke techniek je gebruikt hangt grotendeels af van je prioriteit en hardware. Degenen die de beste prestaties in hun games willen, zullen zeker bij FXAA blijven, maar degenen die niet om de prestaties geven, kunnen kiezen voor SSAA, hiermee kunnen ze de beste visuele getrouwheid krijgen.

ongelooflijk, het zou geweldig zijn om alle technieken die beschikbaar zijn in jouw spel uit te proberen. Het zou je helpen om de techniek te kiezen die bij jou past.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Product en Prijsvergelijker
Logo